Qi Gong Ji-Chu

De kwaliteit van elke Qi Gong hangt dus allereerst af van de Qi Gong Ji-Chu!

kanji_qi_gong_oirschot_header

Er zijn vele vormen en stijlen die onder de noemer van Qi Gong vallen. De term Qi Gong betekent: oefening (Gong) om levensenergie (Qi) te cultiveren.

Bij Qi Gong Ji-Chu (fundamenten van Qi Gong) streven we ernaar om de basis te creëren waarop men elke stijl of vorm kan voortbouwen. Zonder goede fundering is het niet mogelijk om iets groots te bouwen. Qi Gong Ji-Chu is samengesteld uit verschillende oefeningen uit de Qi Gong en verschillende Qi Gong vormen. Ons streven is vanuit de essentie van de Qi Gong te werken en ons blijvend verder te ontwikkelen. 

Medische Qi Gong

Niet zozeer in de breedte maar in de diepte.
Op een zwakke basis kan geen sterke oefening gebouwd worden. Daarom moet men streven naar een zo goed mogelijk basis. De Qi Gong Ji-Chu zijn op zichzelf staande oefeningen, die men, in tegenstelling tot een vastliggende fundering van een gebouw, altijd kan blijven verbeteren. Ook zij die geoefend zijn in andere stijlen of vormen van Qi Gong of Tai Chi, kunnen Qi Gong Ji-chu gebruiken om hun oefeningen verder te ontwikkelen in de diepte.

De kwaliteit van elke Qi Gong hangt dus allereerst af van de Qi Gong Ji-Chu!

Opleiding Qi Gong Ji-Chu

Qi Gong Ji-Chu sjerp

Het is mogelijk examens af te leggen in Qi Gong Ji-Chu. Deze examens kunnen alleen afgenomen worden door erkende Qi Gong Ji-Chu instructors. Hierop voortbouwend biedt Dim Mak Europe Medische (helende) en Martiale (toegepast binnen de krijgskunst) Qi Gong aan. Wanneer men de Martiale Qi Gong wil volgen dient men eerst bekwaam te zijn in de Medische Qi Gong. Het behaalde Qi Gong niveau wordt aangegeven door een daarbij horende kleur sjerp. Deze zijn te verkrijgen na het met succes afleggen van een examen. Daarnaast is er de mogelijkheid om het behaalde Qi Gong niveau aan te geven door middel van een Qi Gong badge in de kleur behorende bij het niveau. Deze kan gedragen worden op de band van de krijgskunst die men beoefent.